Over ons

Joris Van der Auwera (°1976) is gebeten door de wijnbouwer-wijnmaker microbe.

Reeds voor de groei van wijnbouw in Vlaanderen experimenteerde hij al met Chardonnay wijnstokken in de tuin, ging hij mee oogsten in de Champagne streek, en greep elke vakantie aan om ook op lokatie de lokale wijntjes en wijnboeren te gaan ontdekken.

Parallel met het volgen van de opleiding Wijnbouwer-Wijnmaker bij Syntra in Leuven, begon hij in 2019 met de uitbouw van een eigen wijngaard te Brasschaat, en met het produceren van frisse witte en rosé wijnen van eigen en regionale / Brasschaatse druiven.

Joris kiest ervoor om kleinschalig te werken om zo het proces van druiven telen tot het schenken van de wijn volledig te kunnen beheersen.

De eerste (h)eerlijke wijnen zijn een feit, en te proeven op uitnodiging, vergezeld van een enthousiaste en deskundige uitleg. Momenteel is de opbrengst te klein om te kunnen commercialiseren, en ligt de focus op de verdere uitbouw van de wijnbouw.

Wij promoten ook de verdere uitbouw van kleinschalige wijnbouw in de regio en willen zoveel mogelijk mensen meenemen in het verhaal van druiven telen en wijnmaken.

Het Wijnatelier Brasschaat is vandaag een persoonlijke hobby, geen commerciële activiteit.

Contactgegevens:

Joris Van der Auwera – Bergstraat 7 – Brasschaat

Email: joris@postduif.be